EDREMİT`E EDREMİTRAY” GELDİ

EDREMİT`E  EDREMİTRAY” GELDİ

Körfezray' gelmeden Edremitli bedensel engelli Hüseyin Pehlivan, Edremitray”ı gerçekleştirdi ve akü ile çalışan raylı sistemi çalıştırmaya başladı.






Edremit Körfezine Körfezray' gelmeden Edremitli bir bedensel engelli Hüseyin Pehlivan, bahar sıcakları ile birlikte Edremitray”ı gerçekleştirdi ve akü ile çalışan raylı sistemi çalıştırmaya başladı.



Edremit Körfezini birbirine bağlayacak olan Küçükkuyu - Burhaniye arası E–87 Karayolunun orta refüjünde Körfez Belediyeler Birliğince gerçekleştirilecek olan Körfez Raylı Sistem Körfezray” gerçekleştirilemedi ama Edremitli bir bedensel engelli Hüseyin Pehlivan, Edremit'te ilkbaharla birlikte Edremitray”ı gerçekleştirip Faruk Serpil Parkında çalıştırmaya başladı.

Edremitli bedensel engelli Hüseyin Pehlivan tarafından engellilere ücretsiz diğer çocuklara bir turu 2 TL olan Edremitray”ı bahar sıcaklarının gelmeye başlaması ile Faruk Serpil Parkında çalışmaya başladı.

Tüm engelli çocukların dünyalarını kazanmak, onlara kısa sürede olsa da mutlu etmek için Edremitray” projemi Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'a sundum ve tereddütsüz kabul etti” diyen bedensel engelli Hüseyin Pehlivan, Biri motor olmak üzere 4 vagondan oluşan küçük bir treni hizmete soktum. Faruk Serpil Parkını bir kez dolaştırıp onların mutluluklarını büyük bir heyecanla seyrediyorum. Engellilerden asla ücret almıyorum. Diğer çocuklardan 2 TL ücret alıyorum. Edremitray” projeme ilkbahar sıcaklarının gelmesi ile birlikte tüm aileler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Edremit Körfezinde raylı sistem olmasa da, lastikli sistemi Faruk Serpil Parkına getirmenin mutluluğunu yaşamaktayım” dedi.

Engelli aileleri ile Faruk Serpil Parkına gelen tüm çocuklu ailelerin Siz, Faruk Serpil Parkının çevresini değiştirdiniz. Parka baharın gelmesiyle birlikte bir hareket ve canlılık getirdiniz” dedikleri için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Pehlivan, Havalar şu günlerde ilkbahar sıcaklarının gelmesiyle birlikte çocuk bahçeleri dolmaya başladı ve bende çalışmalarımı sürdürüyorum. Engelli çocukları günde 3 kez ücretsiz olarak gezdiriyorum. Fakir ve yoksul çocuklardan para almıyorum. Doğum günü, sünnet çocukları, Kandil günlerinde bir tur yerine bir turda ben onları fazladan gezdiriyorum. Onlarda mutlu, aileleri de mutlu ve bende mutlu oluyorum” diyerek kendisine bu olanağı tanıyan yetkililere teşekkür etti.

Edremitray” projesi nedeni ile çok mutlu olduğunu belirten bir engelli annesi İstanbul için Marmaray, Ankara Başkentray, İzmir için ‘İzmirray' gerçekleştirildi. Edremit Körfezinde de Körfezin Raylı Sistemi ‘Körfezray'ın kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesini diliyorum” dedi.

Edremit'teki bir engelli Körfezray'dan önce Edremitray”ı getirdi ve çalıştırmaya başladı” diyen ve adını vermek istemeyen Anne, Edremit Körfezini birbirine bağlayan Hafif Raylı Sistem olan ‘Körfezray'ın bir an önce yaşama geçirilmesi dileğinde de bulundu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı